Frisk kartoffelsalat

16 apr

I går skrev jeg om kartoffelsalat, man kan se på billedet, at den var god og ikke som jeg har prøvet at lave den før.

Jeg tog udgangspunkt i Bo Bech’s kokkeskole bog men varierede med hvad jeg nu havde i køkkenet.

Ingredienser:

Et lille bundt bredbladetpersille

et lille bundt purløg

400 g kartofler (gerne nye kartofler der skrabes/pilles)

10 hele sorte perberkorn

1 fed hvidløg

Lidt citronskal

1 løg eller 2 skalotteløg

2 spsk hvidvinseddike (eller 1 spsk hvidvinseddike og 1 spsk æbleeddike)

1 spsk honning (akacie eller lynghonning)

1 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde:

Skrab kartoflerne og kom dem i en gryde/kasserolle med vand og en god portion groft salt, de sorte peberkorn, persillen inkl. stængler og hvidløgsfedet, som først skal flækkes.

Det bringes i kog, og skal derefter simre i ca. 5 minutter afhængig af størrelsen på kartoflerne, for at hvile resten af tiden indtil kartoflerne er møre.Så bliver de ikke udkogte og kedelige, men møre.

Saml purløg og persille i en bunke og hak det fint eller groft efter lyst og det kommes i en skål, det tilsættes den revne citronskal efter smag og behag.

Løget/løgene snittes rigtig fint og smuldres og kommes i skålen til krydderurterne.

Heri blandes groft salg, frisk kværnet peber, eddike, honning og olie og det røres sammen til en jævn masse.

Heri vendes man de lune/varme kartofler, så de kan suge den dejlige væske, smag og aroma til sig inden servering.

 

Det smager himmelsk.

 

Skriv en kommentar