Verdens vildeste kogebog

19 mar

Et af de 6 bind i kogebogen. ( Foto: modernistcuisine.com )

Ny ultra-moderne kogebog indeholder næsten 2.500 sider, er i seks bind og vejer over 18 kilo.

Kogebogen kan bestilles via links på bogens blog. 

Af Karina Schultz
Tirsdag 15. marts 2011

Nu er den her: Den ultimative moderne kogebog for alverdens kokkenørder.

Så går du rundt med en drøm om at lave mad til dig selv og dine gæster i stil med den, der serveres på verdens bedste restaurant, Noma, eller på spanske El Bulli, så skal du have fingrene i denne lækkerbisken af et encyklopædisk opslagsværk af hypermoderne opskrifter og fremstillingsmetoder i moderne kogekunst.

Den nye, seks binds kogebog ‘Modernist Cusine: The Art and Science of Cooking‘ er lavet af Nathan Myhrvolds og indeholder masser af moderne opskrifter og ditto tilberednings-teknikker. Blandt andet avanceret madlavning med brug af vakuumposer, reagensglas, kvælstof m.v. Det skriver Guardian.

Læs mere og se de flotte billeder på bogens blog

Bogen er blandt andet inspireret af store kokke som El Bullis Ferran Adrià, og Heston Blumenthal, som er chefkok og ejer af den berømte tre-michelin-stjerne restaurant The Fat Duck i London.

Kogebogens bagmand, Nathan Myhrvold, forlod i 1999 en stilling som chief technology officer i Microsoft for at hellige sig sin opfindervirksomhed og sin store passion: Madlavning. Han fik job på en af Seattles fineste franske restauranter, Rover’s. Og efterfølgende har han spist sig igennem verdens fine restauranter i sin egenskab af anmelder for Zagats populære restaurantguider.

I 2004 blev han opmærksom på, at der ikke rigtig var kogebøger på markedet, som for eksempel brugte den såkaldte ‘sous-vide’ – vakuumposeteknik – til at tilberede fødevarer. Her suges al luften ud af de specialfremstillede poser, inden de lukkes og indholdet af rå eller forbehandlede fødevarer varmebehandles.

“80 procent af opskrifterne i bogen kan laves med redskaber, som du kan finde i et helt almindeligt supermarked. De øvrige 20 procent er mere eksotiske ting, men selv hvis du ikke ønsker at tilberede maden med for eksempel flydende kvælstof, så er det stadig interessant at se, hvordan du kunne gøre det,” siger Nathan Myhrvold til Guardian, som oplyser at det har taget 36 mennesker fire år at sammensætte indholdet i kogebogen.

Fri.dk jeg har lånt indlægget herfra, da det lyder som en kogebog man skal have fat i 🙂 Jeg har dog valgt at redigerer for lidt stavefejl rundt omkring.

Skriv en kommentar