Vanillekranse

25 nov

I år besluttede jeg mig for at der skulle laves vanillekranse, som vi også lavede derhjemme, da jeg var barn. Da det var en af favoritterne.

Oprindelig var aftalen, at jeg skulle bage med nogle gode veninder, men da jeg blev syg, den aftalte dag var det ikke muligt.

Dejen som var lavet allerede skulle jo ikke gå til spilde, så bages skulle de altså omend en anden dag.

Opskriften er denne:

30-50 stk (afhænger af størrelsen på kransene.

250 g smuttede mandler
1 stang vanille, hakket groft
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
125 g smør
2 æg

Kør mandler og vanillestang i foodprocessor eller blender, til det er mellemfint ligesom rasp.

Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det hele sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile koldt til næste dag.

Kør dejen gennem kødhakkemaskinen uden kniv, så den kommer ud i en lang, tynd pølse.

Det er lettest at være to, men det kan lade sig gøre alene, dog tager det længere tid. For den ene former kranse, den anden propper og drejer.

Bag kransene i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne. De må ikke blive brune, så bliver de bitre.

Lad dem køle af.

Opbevar vanillekransene i en lufttæt kagedåse.

De bliver dejligt sprøde og lækre. Det er lækkert med den store mængde mandler, der er i opskriften.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: