Pebernødder

14 nov

Jeg besluttede mig, som med gårsdagens kardemommesmåkager for at bage pebernødder til firmaets møde i går søndag 🙂

De blev dejligt krydrede og smagte dejligt 🙂 Det tog dog sin tid idet jeg lavede en dobbeltportion.

Opskriften er her:

Peberkager

½ kg sukker
250 g stuevarmt smør
2 dl piskefløde
2dl sirup
2 spsk. bagepulver
1 tsk. stødt nellike
4 tsk. stødt ingefær
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt sort peber
4 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. kakao
Hvedemel til dejen bliver fast, men ikke hård. (der skal bruges mere end man lige tror.

Rør smør og sukker sammen, tilsæt først fløden og så de øvrige ingredienser. Ælt mel i, til dejen er til at forme, ikke mere. Hvor meget afhænger af, hvilket mel du bruger.

Sigtet speltmel er fint, men det suger meget mere væske end almindeligt hvedemel, og man skal bruge mindre. Lad dejklumpen ligge i køleskabet mindst natten over, før du går i gang med udrulningen.

Rul dejen meget tyndt ud, og stik den ud til rensdyr, grise, eller hvad man nu har forme til. Den dej, der bliver til overs, samles og rulles ud igen. Kagerne skal bages ved 180 grader, til de bliver gyldne, men ikke mørke.
Brug dem både til at spise og på juletræet.

Dejen kan også bruges til at bage sprøde og krydrede pebernødder. Tril den til små kugler, der hæver til det dobbelte i ovnen. Bag dem blot nogle få minutter, så de ikke bliver for mørke og bitre. De skal have ca. 9 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: