Svenske Chokoladebrød

28 dec

For Mathias er det først jul når han har spist disse svenske chokoladebrød, om det er hjemme, hos hans mor, søster eller svigerinde går ud på et men jul bliver det ikke uden.

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • Pensling: 1 æggehvide
  • Pynt: perlesukker og snittede/hakkede mandler

Bland alle tørre dele i en skål.
Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen med ægget – Dejen bliver blød og fedtet.
Stil dejen tildækket i køleskab i ca. ½ time. Rul til stænger og læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, til de bliver ca. 4 cm brede.
Pensl med æggehvide.
Drys med sukker og mandler, pres evt mandlerne let ned med en spiseske.
Bag stængerne øverst i ovnen.
Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte.
Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.
Lad dem køle af på en bagerist.
Bliver sprøde på overfladen og bløde i midten.
Bagetid: Ca. 10 min. ved 175°.

Reklamer

2 kommentarer to “Svenske Chokoladebrød”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mere julebag « Lidt om det ene og det andet. - 21/12/2011

    […] blev der bagt svenske chokoladebrød, for Mathias’ skyld – de er super simple at lave og smager […]

  2. Mere julebag « Livet på landet - 30/12/2011

    […] blev der bagt svenske chokoladebrød, for Mathias’ skyld – de er super simple at lave og smager […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: